bezár

Olyan, amilyennek elmondják
2. beszámoló a TESZT-ről
Az életet rendező zene
Dragomán György: Oroszlánkórus; Novellák. Magvető, 2015. 247 oldal, 3490 Ft

Ha megbukik a brigád
Tudósítás a TESZT fesztiválról
Naponta egy fotó verssel
Interjú Zoran Drvenkar íróval

színház

Budapest Night
Szabó Borbála darabja újabb kísérlet arra, hogy Vörösmarty Csongor és Tündéjét közelebb hozzák a mai tizenévesekhez. A két címszereplő ezúttal a budapesti éjszakában keresi önmagát és egymást, ahogy az előadás is saját magát.
gyerek

A mopszsétáltatás, mint a boldog élet titka
Egy fiatalos, aktív, az élet apró örömeit élvezni képes nagyapa és csak a munkájának élő szomszédja a két főszereplője Catarina Sobral Az én nagypapám című könyvének, melyet 2014-ben a Bolognai Gyermekkönyv Fesztivál Illusztrációs Nagydíjával tüntettek ki. A képekből az Arnoldo Kávézóban nyílt kiállítás az Eleven Tavasz programsorozat keretében.   
art&design

Zene és tánc az ékszerben
Budakeszin egy nem mindennapi ötvösműhelyre, a Splendorra bukkantunk. A tulajdonos házaspár, Nagy Dániel és Nagyné Ráski Orsolya az ékszerkészítést újból művészeti szintre emelte, emlékeztetve ezzel a reneszánsz korában kezdődő hagyományra. De ők inkább a jövő- és a megrendelők számára terveznek. Egy medálban például egy héttagú család történetét és jelenét tudják elmesélni. A titokról kérdeztük őket – más szóval, a Nagy Szépségről –, aminek az ötvenöt nemzetközi díjat és a folyton megújuló ötleteket köszönhetik.
Aki az acb Galériába lép mostanság, olyan művekkel találkozik, amelyek korukat tekintve egyáltalán nem mondhatóak fiatalnak, sőt lassan klasszikussá kellene válniuk. A Ladik Katalin munkáiból összeállított válogatás (The Voice of a Woman) főként a 70-es években bemutatott performanszok dokumentumaiból merít, mégis olyan eleven, hogy a klasszikus fogalmát leginkább a problémafelvetések jelentőségét tekintve emlegethetjük.

Pokoli tánc
Orfeusz és Eurüdiké Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix koreográfiájában

Cannes-ban a film

A szabály, az szabály
Ken Loach I, Daniel Blake című filmje Cannes-ban
Előfordul, hogy rád csapják az ajtót
Az American Honey a Cannes-i versenyprogramban

Eleven hús
Herman Koch: Nyaraló úszómedencével

Bűnös barátságok
Arnon Goldfinger: A lakás
A paráztatás dinamikája
McDonagh-darab a Radnóti Színházban

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés